DOTARI CLINICI


Dotarea cabinetelor corespunde standardelor internationale.

 • 6 Unituri Dentare Ergonomice in cele 3 locatii
 • Detartraj cu ultrasunete

Detartrajul este o procedură stomatologică neinvazivă prin care se îndepărtează placa bacteriană și depozitele de tartrul de pe dinți, lăsând în urmă suprafețe netede, lustruite, curate, neretentive.
Este cea mai folosită metodă. Ultrasunetele sunt vibrații mecanice cu frecvențe foarte înalte (25 000 – 42 000 Hz), pe care urechea umană nu le percepe. Aceaste vibrații puternice ”sparg” și mobilizează tartrul , iar jetul de apă al aparatului spală fragmentele și evită supraîncălzirea dintelui, pentru a nu afecta pulpa dentară (pulpită, necroză, gangrenă).
Avantaje:
– traumatizează mai puțin țesuturile moi, gingiile sângerează mai puțin și se simte mai confortabil
jetul de apă eliberat ”masează” gingiile și are efect calmant
Dezavantaje:
– pot apărea fenomene de hipersensibilitate la rece, dulce, iar la alte sedință de detartraj durerea va fi mai greu de suportat, poate fi necesară chiar o anestezie locală

 • Aspirator chirurgical

Datorita aspirarii foarte puternice usureaza diverse tratamente dentare precum cele ortodontice chirurgicale sau implantologice

 • Camera intraorala

Cu ajutorul camerelor video intraorale pacientii au ocazia de a observa in timp real si in detaliu interiorul cavitatii bucale. Rolul camerei intraorale este esential nu doar pentru tratamentele mai invazive (endodontie, parodontologie, implantologie,etc), ci si in sedintele de igiena dentaram in momentul in care pacientul are ocazia sa descopere, de exemplu, consecintele acumularilor de tartru, poate ca pe viitor, va fi mai modificat sa dea o mai mare importanta metodelor profilactice.
Avantajele acestora sunt:
-pacientul are posibilitatea sa urmareasca “live” tot ce se intampla pe parcursul sedintelor de tratament
-pacientii vor putea participa constient la desfasurarea terapiilor dentare, in acest mod, isi pot da seama cum se prezinta leziunile cariogene sau de ce li s-a spus ca implanurile sunt stabile.
-diagnostic precis si mai usor de inteles de catre pacient
-este un instrument eficient de instruire a pacientului pentru dobandirea metodelor corecte de igienizare dentara
-prezentarea evolutiei tratamentului pe tot parcursul acestuia

 • Lampa de fotopolimerizare

Lampa de fotopolimerizare este o componentă esenţială din dotarea minima a unui cabinet stomatologic, fiind în acelaşi timp şi unul dintre cele mai folosite aparate în medicină dentară.

 • Fiziodispenser pentru implante

Este un dispozitiv chirurgical care este proiectat pentru toate procedurile chirurgicale. Partea lucratoare a piesei e irigata cu solutie fiziologica, ceea ce previne supraincalzirea osului in timpul tratamentului.

 • Trusa de chirurgie oro-maxilo-faciala profesionala
 • Aparate dentare

Aparate ortodontice estetice:
Aparat dentar din safir- aparatele cu bracket-uri din safir sunt confectionate dintr-un cristal artificial, safir, cu efect cameleonic fiind foarte greu sesizabile pe suprafetele dintilor. Acestea au cel mai inalt grad fizionomic putand fi purtate si ca bijuterii. Nu absorb coloranti, pe suprafata lor nu se acumuleaza placa bacteriana si astfel nu isi modifica proprietatile invizibile in decursul tratamentului.
Aparat dentar ceramica- indiferent de varsta si exigentele fizionomice exista solutii pentru toti pacientii care au nevoie de tratament ortodontic, rezultatul unui zambet perfect si al unor dinti perfect sanatosi si aliniati putand fi obtinut fata nici un sacrificiu de imagine
Aparate ortodontice mobile:
Aparatul mobil este in general recomandat copiilor cand acestia se afla in perioada de crestere.Aceste aparate nu sunt fixate pe dinti ele putand fi inlaturate de catre pacient insa timpul minim de purtare al acestora fiind de 16 ore pe zi.
Sunt folosite in general pentru a stimula crestera arcadelor facilitand alinierea dentara sau pentru corectarea unor mici malpozitionari. In functie de problemele existente, pot reprezenta singurul tratament, alteori doar imbunatatesc situatia clinica, reducand timpul de purtare

al unui aparat fix.

 • Sistem de inhalosedare

Ce este inhalosedarea? – este o sedare constienta cu protoxid de azot

si oxigent.Inseamna stomatologie fara durere pentru copii si adulti ce transforma anxietatea dentara intr-o stare calma si relaxata.

Sistem de inhalosedare

 • Airflow

Airflow

E un dispozitiv de curatare dentara si interdentara in profunzime. Dispozitivul denereaza un jet de apa, aer si particule fine de bicarbonat de sodiu, jet care actioneaza cu o presiune mare.

Tehnica airflow e folosita pentru indepartarea placii bacteriene, cat si pentru eliminarea petelor dentare. Dispozitivul e ideal pentru cei care sufera de sensibilitate dentara, datorita absentei contactului direct cu suprafata dentara, neexistand vibratii si caldura.

 • Radiologie dentara digitala

Radiologie dentara digitala

Radiologie retroalveolara digitala ce reduce emiterea de radiatii cu aproximatix 90%.
Radiografia retro-alveolara sau periapicala este o radiografie mica pe care se vad 2 maxim 3 dinti. Obiectivul acestui tip de radiografie este de a vizualiza varful radacinilor unui dinte.
Astfel, medicul stomatolog poate observa atat dintele cat si osul inconjurator pe acelasi film. Radiografia retro-alveolara se poate folosi atat pentru dintii anteriori cat si pentru cei posteriori.Acest tip de radiografie are rolul de a oferi detalii mai exacte privind afectiunile unui anumit dinte sau eventualele tratamente anterioare. Se poate folosi pentru a se stabili daca este nevoie de un tratament endodontic sau pentru a verifica succesul acestui tratament dupa efectuarea obturatiei de canal.

 • Albire Dentara utilizând tehnologia ZOOM

Albire Dentara utilizând tehnologia ZOOM

ZOOM este cel mai apreciat sistem de albire pentru cabinet utilizat deja in întreaga lume in peste 100.000 de cabinete dentare. Rezultatul este rapid si sigur, asigura confort si siguranta pacientului în timpul sedintei. Durata finala a tratamentului de albire cu ajutorul lampii ZOOM este de 1 ora impartita in mai multe sedinte a cate 15 minute sedinta.
Avantajele albirii dintilor prin sistem ZOOM fata de sistemele traditionale sunt:
-procedura rapida
-rezultate imediate
-albire de durata
-eficienta si comfort
-testat de profesionisti

 • Echipamente specializate moderne pentru tratamente endodontice
 • Microscop dentar Zumax

Microscop dentar Zumax

Acest microscop dentar permite medicului o mai buna acuratete viziuala a campului operator
In ultimii ani folosirea microscopului dentar a ajutat la cresterea calitatii actului medical. Acesta este folosit in: chirurgie, endodontie, in tratamentul cariilor dentare, in slefuirea dintilor pentru realizarea coroanelor dentare. Realizarea unui tratament cu ajutorul microscopului ii ofera pacientului garantia unei manopere realizate corect.
Avantajele microscopului dentar :
-permite o marire a campului de lucru de până la 25 de ori
-medicul stomatolog poate observa detalii din structura dintelui, pe care nu le poate vedea cu ochiul liber
-calitatea, actului terapeutic, este superiora celui realizat fără microscop
-in cazul cariilor dentare tesuturile dentare alterate sunt indepartate in totalitate
in cazul tratamentului de indepartare al nervului datorita vizibilitatii, exista numeroase avantaje (identificarea orificiilor de intrare in canale, identificarea perforatiilor radiculare
-adaptarea coroanelor dentare sub magnificatie
-slefuirea dintilor
-utilizarea in chirurgia dentara

 • Apex locator

Apex locator

Determinarea electronica a lungimii canalului recunoscuta ca fiind cea mai sigura metoda ,fara utilizarea radiatiilor X.

 • Protaper manual 

  Protaper manual

 • Sistem de Diga 

  Sistem de Diga

 • Igiena in clinica stomatologica este asigurata prin:

-pardoseli antibacteriene si antiseptice;
-filtre biologice pentru alimentarea cu apa; sisteme de ventilatie cu biofiltre; instrumentar de unica folosinta;
-campuri de unica folosinta pentru protectia atat a pacientului cat si a personalului medical,
-curatenie generala zilnica
-autoclav Castelini- sterilizare peste normele UE cu imprimanta pentru ciclurile de sterilizat,

autoclav Castelini

-foliator (pentru mentinerea sterilitatii instrumentarului)

 • Centrifuga Silfradent-pentru chirurgie si pentru estetica facial

-centrifuga dedicata producerii de plasma. Este special conceputa sa prepare factori de crestere concentrati (CGF), utilizand propriul sange al pacientului, ideal de altfel pentru o astfel de procedura, deoarece este sursa proprie de material de regenerare, fara a mai fi necesara adaugarea de substante exogene.
Aplicatii clinice
– In procedurile de elevare a sinusurilor, CGF accelereaza vindecarea si reduce timpul de vindecare, cu crestere stabila a osului
– Folosind CGF, se poate obtine augmentarea crestei alveolare. “Socket preservation”, pentru a pastra inaltimea osului alveolar
– Defectele intraosoase sau osoase care au prezentat augmentare
– Tratamentul optim pentru periimplantita
– Umplerea cavitatii chistice
– Tratamentul defectelor de furcatie a radacinilor dentare
– Operatii de reconstructie maxilara
– In tratamentul leziunilor combinate endodontice si periodontice
– Proceduri asupra tesutului moale, precum grefe gingivale, grefe subepiteliale etc., datorita proprietatii GGF de accelerare a vindecarii tesuturilor moi
-Mezoterapie si electroportare
– Altele

 • Laser dentar dioda pentru tratamentul modern al parodontozei

Indicatii:
Endodontie: decontaminare radiculara, pulpotomie, coafaj pulpar
Parodontologie: decontaminarea pungilor, biostimulare gingivala, analgezie gingivala
Chirurgie : evictiune gingivala, gingivectomii
Beneficiile tratamentului cu laser dentar
Tratamentul cu laser dentar, oricare ar fi tipul acestuia și zona în care este aplicat, prezintă o mulțime de beneficii, comparativ cu tratamentele tradiționale stomatologice:
-este puțin invaziv;
-reduce sângerarea;
-nu necesită suturi (în cazul unor proceduri specifice);
-nu necesită anestezie (idem);
-contribuie la regenerarea mai rapidă a țesuturilor afectate;
-este sigur atât în cazul copiilor, cât și în cel al femeilor însărcinate;
-sterilizează câmpul operator, reducând considerabil riscul infecțiilor și inflamațiilor postoperatorii;
-este un tratament foarte precis.

Copyright Ava Smile 2017. All rights reserved.